Minden amit a polarizált fényről tudni kell!

Minden amit a polarizált fényről tudni kell!

Minden amit a polarizált fényről tudni kell!

Szinte mindenki hallott már a polarizált fényről, de azt kevesen tudják, hogy pontosan mire való, milyen hatása van az emberekre, hol, és hogyan használják. Pedig a polarizáltfény-terápiás eszközök évtizedek óta segítenek a kozmetikában, és a gyógyászatban is. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a polarizált fényről.

 

Egy kis fénytan

Ha meg akarjuk érteni, mi is a polarizált fény, segítségül kell hívnunk a fénytant. Arra talán még sokan emlékszünk, hogy a fény (elektromágneses) hullám, ezért - mint minden hullámnak -  a fénynek is van 3 jellemzője. Elsősorban van hullámhossza, ez felel a színekért. Van amplitúdója is (tudod, olyan görbe aminek van teteje, meg alja) ami az erősségét adja meg. Szóval amikor látsz egy kék színt, akkor azért látod kéknek, mert épp olyan a hullámhossza, és az amplitúdótójától függ, hogy világos, vagy sötétkék-e. Ám van itt még egy harmadik tulajdonság: a polarizáció. A fénynek van polarizációja, de ezt, mi emberek egyszerűen nem érzékeljük (az állatok igen, erről később írunk).

 

A polarizált fény

Fogadjuk el, hogy létezik a polarizáció, amit nem látunk, és nem érzékelünk: a fizika azonban tudja, hogy van, hiszen mérhető. Érdemes itt egy pillanatra megállni és belegondolni, hogy ha van polarizált fény, akkor van polarizálatlan is. (Olyan ez, mint a dinnye: amiből kétféle létezik: mag nélküli, és olyan amiben van mag.)  Nos, ha a fény polarizálatlan, akkor (ide most kellene egy nagyjából egyetemi fénytan, de hagyjuk ki, mindannyiunk érdekében) össze vissza hullámzik, megy, térben. Úgy képzeld el, mintha felkapcsolnál egy villanyt, ami úgy szórja a fényt, ahogy akarja, teljesen irányítatlanul. Ha a fény polarizált, akkor viszont irányított, egymásra merőleges rezgéssíkú.  A hatása fantasztikus,  továbbá a polarizáltfény-kezelés fájdalommentes,  csak a jótékony hatásait érezzük. 

 

A polarizált fény és az állatok

Az évmilliárdok óta tartó evolúció során egyes állatok úgy fejlődtek, hogy nem csak érzik a polarizált fényt, hanem például ez alapján tájékozódnak. Bár a világon több ezer olyan állatfajta van, amely érzékeli a polarizált fényt, hazánkban csak néhány: ők főként vízi rovarok, és néhány gerinces állat, amely a tájékozódáshoz használja: annyira, hogy egy egyszerű aszfaltúttal meg tudjuk ezeket az állatokat zavarni, mert az aszfaltútról (vagy akár a gépjárműről) visszaverődött polarizált fény megzavarja az állatokat. Ezt nevezzük poláros fényszennyeződésnek.

 

Miért fontos a polarizált fény?

Azért, mert a polarizált fény hatása és felhasználása széles körű: a kozmetológiától (ahol kezelésekre használják, például eltünteti a pattanásokat, vagy a bőröregedést gátolja) kezdve az állatgyógyászaton keresztül, a humán gyógyászatig, (stresszoldástól a fényterápián át egészen a sérülések gyógyulásának gyorsításáig) számtalan helyen használják, manapság már akár otthoni kezelésekhez is.   

Ismerd meg a polarizált fénnyel gyógyító eszközeinket. Kattints ide a Polarisol termékekért: http://www.polarisol.com/webshop

Szeretném ingyenesen kipróbálni a POLARISOL készüléket és visszahívást kérek.

termék a kosárban

Kosár megtekintése